מוזיאונים אתנוגרפיים בישראל

נעם פרי ורות קרק

130.00 

במלאי

תיאור

150 עמודים בפורמט גדול כולל תמונות צבע, כריכה רכה

כמעט כל קבוצה אתנית בישראל זוכה כיום לייצוג בדמות מוזיאון אתנוגרפי המוקדש לתרבותה הייחודית. הקבוצות היהודיות מציגות במוזיאונים אלה הן את עברן טרם היגרו לישראל, והן את תהליך השתלבותן בחברה הישראלית. המיעוטים הלא-יהודיים משתמשים במוזיאונים אלה לשימור מורשתם החומרית המסורתית, שנשחקה בעקבות הקמת מדינת ישראל, ובחלקם אף למטרות כלכליות. מוזיאונים אתנוגרפיים מהווים קטגוריה הולכת וגדלה בנוף המוזיאונים הישראלי, ומונים כיום למעלה משלושים מוזיאונים הפרוסים ברחבי הארץ. ספר זה מהווה מחקר חלוצי הסוקר את כלל המוזיאונים האתנוגרפיים בישראל, על נסיבות הקמתם, התפקיד החברתי-היסטורי אותם הם ממלאים, וקשריהם עם הקהילות אותן הם מייצגים.

נעם פרי הוא מרצה לזכויות אדם באוניברסיטת סן-חוזה בקליפורניה. הוא בעל תואר שני בגיאוגרפיה, תכנון וסביבה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. הוא משלים דוקטורט בתוכנית ללימודי משפט ומדיניות ציבורית באוניברסיטת נורת’איסטרן בבוסטון, בנושא הסחר העולמי בבני אדם ועבדות מודרנית.

רות קרק היא פרופסור אמריטה במחלקה לגאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים. פרופ’ קרק כתבה וערכה 25 ספרים ופרסמה כמאתיים מאמרים. מכהנת בוועדות היגוי וועדות אקדמיות של מוזיאונים ותערוכות, הגתה ולימדה קורס במוזיאולוגיה, ואצרה תערוכה על אמריקה וארץ הקודש בספרייה הלאומית.