ירושלים - מראשיתה ועד הכיבוש העותמני
עורכים: אברהם פאוסט, אייל ברוך ויהושע שוורץ
כריכה קשה 336 ע'מ
ירושלים היא ככל הנראה האזור הרגיש ביותר בעולם, כך שאפילו חפירה ארכאולוגית בעיר יכולה להגיע לדיון במועצת הביטחון. לא תמיד כך היו פני הדברים.
ראשיתה של ירושלים ככפר קטן ונידח על גבעה נמוכה הסמוכה למעיין הגיחון. הצטברות של אירועים שונים, למן הפיכת העיר לבירה בימי דוד, דרך בניית מקדש מרכזי, הצלתה של העיר במסעו של סנחריב, שיבת ציון, בניית בית המקדש השני, פעילותו של ישו, עליית הנצרות והמאבקים בין הנוצרים למוסלמים שנלוו למסעי הצלב, ועד הקמתה של מדינת ישראל, גרמה בהדרגה לשינוי במעמדה של ירושלים ולהפיכתה למוקד תשומת הלב העולמית. כיאה למעמדה כעיר מקודשת לשלושת הדתות המונותאיסטיות, זכתה ירושלים לספרים ומחקרים רבים יותר מכל עיר אחרת. עם זאת, המחקר המואץ אודות העיר והחפירות הרבות שנערכו בה בעשרים השנים האחרונות שינו באופן משמעותי את הבנתנו את התקופות השונות בתולדותיה של ירושלים. התגליות החדשות הפכו את הספרים הקיימים למיושנים, ואין כיום ספר מעודכן המספר את סיפורה של העיר.
מטרתו של הספר הנוכחי לתקן עיוות זה, ולהביא בפני קהל קוראי העברית תיאור מעודכן של תולדותיה של העיר. הספר ירושלים: מראשיתה ועת הכיבוש העות׳מאני מתאר את תולדותיה של העיר עד סופה של התקופה הממלוכית, תוך הצגת חידושי המחקר המעודכנים ובעזרת מפות ואיורים רבים.
|